LISZTIK ERIKA

A szupermodell énképe

Lisztik Erika

2023.01.09

2 perc olvasási idő

Szerintetek milyen lehet egy szupermodell önmagáról alkotott képe és egy átlagos nő önképe?  Mekkora lehet a különbség, van különbség?
 

Kultúránkban a reálisan pozitív önbecsülés egyik legnagyobb ellensége a nőknél a hamis testkép.
Cindy Crawford nyilatkozta valahol: „Lássuk be: a nők nagy része nem úgy néz ki, mint én vagy Kate Moss. Csakhogy mi sem úgy nézünk ki, mint a képeken!” Egy amerikai magazin körkérdésében interúvolta meg az aktuálisan legszebbnek tartott hollywoodi sztrárokat, hogy mennyire elégedettek a saját külsejükkel, min alakítanának ha tehetnék. Az eredmény önmagáért beszél: ezek az irigyelt nők átlagosan 12(!) olyan tulajdonságot említettek, amelyeket csúnyának tartanak és megváltoztatnának saját magukon. 

Érdemes ezen elgondolkodni: ha a világ legvonzóbbnak tartott női  ugyanolyan elégedetlenek önmagukkal, mint a náluk lényegesen szerényebb adottságú társaik, akkor nyilvánvaló, hogy a tökéletes külsővel sem jár automatikusan reális, pozitív önértékelés.
Ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, először is rá kellene ébrednünk, hogy a kultúránk elérhetetlen  ideálokat állít elénk. Illúziókat kergetünk, ahelyett, hogy élveznénk a nőiességünket, és arra fordítanánk az energiánkat, hogy a hibáinkkal együtt is megtanuljuk elfogadni és szeretni önmagunkat.” Dr. Kádár Annamária
 
Ez előző gondolat következőképp kapcsolódik a fotózáshoz nálam: én abban segítek neked, hogy felhívom a figyelmed az előnyös oldaladra, már amikor először meglátlak azt figyelem mi az ami szép benned. Ezután ezt a tapasztalást megmutatom Neked a képeimen keresztül. Tehát nem átváltoztatlak, hanem egy pozitív tükröt tartok eléd. Ha tetszik, és áltatálban tetszik, akkor ezt a tapasztalást Te a szürke hétköznapokra magaddal viheted és melengetheted vele a lelked. És ez az élmény nyomatékosítja benned, hogy Te is szép vagy valójában, van benned szép, van benned karakter, különleges vagy és szerethető. 
Természetesen ettől nem változik meg a világ és mi sem, ez nem ér fel egy személyiségfejlesztő tréninggel vagy terápiával, de jó érzést adhat neked hosszútávon. Azt mutatja meg, hogy kellő szakember és egy stáb segítségével ragyoghatsz ugyanúgy akár egy szupermodell.

További bejegyzések

Mit üzen a fotód?

Kevesebb, mint egy másodperc alatt alkotunk véleményt fotó alapján, és huszonegyszer többen kattintunk az igényes és ideális profilképre.

ELOLVASOM
üzleti portré fotózás

Business CLASS -Üzleti Fotózás és Styling

Az üzleti portré fotózás célja nem az, hogy top modellek nézzenek vissza képekről. Hanem bizalmat, magabiztosságot, profizmust, könnyedséget sugározzanak.
Olyan embereket mutasson a fotó, akikkel jó lehet együtt dolgozni.

ELOLVASOM

A szupermodell énképe

Szerintetek milyen lehet egy szupermodell önmagáról alkotott képe és egy átlagos nő önképe? Mekkora lehet a különbség, van különbség?
Kultúránkban a reálisan pozitív önbecsülés egyik legnagyobb ellensége a nőknél a hamis testkép.

ELOLVASOM

Te hallgatsz?

Te hallgatsz? Melyik szakma az ahol érdemes először figyelni, hallgatni? A Tiéd is ilyen?
Igazából az élet szinte minden területén érdemes először megfigyelni,

ELOLVASOM

Finom, nőies sorozat

Edina rendezvényeken műsorvezetőként is tevékenykedik, ehhez készítettünk bemutatkozó sorozatot pár hete.
Nagyon finom, nőies, elegáns sorozatot álmodott meg.

ELOLVASOM

A fotózás varázslat

Ha a fotózás egy varázslat, akkor engedd el a fantáziádat, mindegyik összeállítás egy külön hangulat és enteriőr, külön életérzés és stílus.

ELOLVASOM

A mosoly, ami mindent visz

Gabor egy multikulturális, globális csapatot vezet Manilától, Budapesten át Monterreyig így a közvetlenség munkájából is fakad, amit a képekkel is tükrözni szerettem volna.

ELOLVASOM

Lady Boss sorozat

Sokáig pénzügyi/tőzsdei területen dolgoztam, ahol fontos volt a kifogástalan megjelenés. A fotózáson belül hamar megtaláltam az üzleti témát, a brandfotózást, üzleti portrét.

ELOLVASOM
üzleti fotózás

Hol kezdjem?

Attilával 2 óra fotózáshoz választottunk 4 öltözéket, és 2fèle teremben fotóztunk.
Minden jól állt neki, így ki kellett tolni a fotózàsi időt is. A hangulatról a képek árulkodnak. Sokat nevettünk, Grètàval imádtuk ezt a napot.

ELOLVASOM